• Fri frakt över 4000 kr
  • Lager i Sverige
  • Snabb leverans
  • Hemleverans
  • Delbetalning - Räntefritt upp till 12 mån

Elverk

Var aldrig utan elektricitet

Vill du vara förberedd för strömavbrott eller enkelt ordna elektricitet till t.ex. stugan, husvagnen, campingplatsen eller verkstaden? Vi har elverk som kan hjälpa dig med detta.

Vad driver man elverket med för bränsle?

Moderna elverk drivs oftast med bensin eller diesel. Ett dieseldrivet elverk är generellt mer bränslesnålt än bensinelverk. Men skillnaden blir endast märkbar om man kör elverket under längre perioder. Vi lagerhåller två bensindrivna elverk, vilket är det vanligaste idag.

Vad kan man ansluta till elverket?

Tänk först efter vad du tänkt driva med hjälp av elverket. Man kan säga att det finns två sorters elverk: Vanliga elverk och digitala, även kallat inverter.

Ett vanligt elverk har inte en ren sinusvåg. Det här innebär att det är olämpligt att driva känsliga apparater så som TV, telefoner eller datorer. Däremot funkar det bra med t.ex. borr, fläkt, kaffebryggare.

Digitala elverk har däremot en så kallat ren sinuskurva, med andra ord har växelströmmen samma vågform som ett vanligt eluttag hemma. Dessa lämpar sig att driva i princip vilken utrustning som helst.. 

Hur många Watt behöver man?

Försök räkna ihop vad de apparater du planerar driva med elverket kommer kräva för effekt. Sedan kan du tänka att du bör välja ett elverk som ger mellan 10-20% mer effekt än det du kommer behöva.

Ämnar du endast driva en apparat åt gången är det endast den med högst strömförbrukning du bör ta höjd för. Samma sak där, ca 10-20% över dess effekt.

Hur länge planerar du vara beroende av elverket?

Egentligen är det så enkelt att storleken på tanken bestämmer hur länge elverket kan vara igång. Det blir lite tyngre att hantera men samtidigt behöver man inte tanka lika ofta som om tanken är mindre.

Hur länge planerar du vara beroende av elverket?

Egentligen är det så enkelt att storleken på tanken bestämmer hur länge elverket kan vara igång. Det blir lite tyngre att hantera men samtidigt behöver man inte tanka lika ofta som om tanken är mindre.

Vanligaste frågorna om elverk:

Vad är ett elverk?

Ett elverk är en generator som skapar elektricitet med hjälp av en förbränningsmotor. Du kopplar in t.ex en sladdvinda med några eluttag, så kan du driva olika apparater var som helst, precis som om du vore hemma.

Hur mycket kostar ett elverk?

Hos superbilligt.se finns elverk från ca 4500 kr.

Vilken storlek på elverk behöver man?

Man brukar tala om elverkets storlek i utgående effekt i Watt. Storleken får man bedöma utifrån hur många, och vilka typer av apparater man ämnar driva med hjälp av elverket.

Filtrera på
Favoriter
Inga favoriter tillagda
Navigera
Konto