• Fri frakt över 4000 kr
  • Lager i Sverige
  • Snabb leverans
  • Hemleverans
  • Delbetalning - Räntefritt upp till 12 mån

Retur och reklamation

Ångerrätt

Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten börjar gälla samma dag som varan (eller en väsentlig del av den) tas emot av konsumenten. Vid nyttjande av ångerrätten ska konsumenten utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar på egen bekostnad lämna eller sända tillbaka varan till näringsidkaren.

Hur du ångrar ditt köp

Meddela oss senast 14 dagar efter mottagande av din produkt via mejl info@fungarage.se eller returnera varan tillsammans med returformuläret som följde med försändelsen. Du kan även använda dig av Konsumentverkets ångerblankett som du finner här.

Returen skickas till:

Brantech imp AB / FunGarage.se

Tunbytorpsgatan 4A

72137 Västerås

Returfrakt

Vid utnyttjande av ångerrätten bekostar konsumenten själv returfrakten.

Vid retur av varor under 20 kg administrerar konsumenten själv returen med hjälp av önskad transportör. Returen ska i dessa fall skickas som Företagspaket, ej leverans till ombud.

Vid retur av varor över 20 kg kan Brantech imp AB bistå med retursedel för att underlätta returhanteringen. Kostnaden för returen kommer i dessa fall dras av från återbetalningen. Det är konsumentens ansvar att varan är paketerad på samma sätt som vid leverans. I de fall där godset levererats på pall ska pallen finnas med vid returen.

Nedan följer en returkostnadstabell med vägledande exempel*.

Returkostnad Vägledande exempel
600 kr ATV 49cc, Cross 49cc
900 kr Elscooter, Elcykel
1200 kr Cross 110-125cc, ATV 70-125cc
1500 kr ATV 150cc, Cross 150cc
1800 kr Moped, MC, Fat Scooter
2500 kr ATV 200-250cc, Cross 250cc
*Observera att tabellen ovan endast är vägledande exempel för att uppskatta kostnaden för returtransport av olika varor. Extra avgifter för transport kan tillkomma utifrån transportörens transportvillkor. Mer information om detta finner du här. Den faktiska kostnaden för returen kommer därför beräknas utifrån varje enskilt fall.
Värdeminskning av använda produkter

Om du hanterar produkten i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess karaktär, egenskaper och funktion har vi rätt att göra ett värdeminskningsavdrag. Ett sådant avdrag görs genom att jämföra produktens värde vid retur jämfört med det ursprungliga värdet vid köpet. Detta gäller också om originalemballaget är skadat, eller saknas. Använd alltid genomskinlig tejp för att försluta kartongen. Användning av annan tejp innebär värdeminskning p.g.a. skadat emballage. För att få full återbetalning vid ångerrätt rekommenderar vi därför att du skickar tillbaka produkten i originalskick. Brantech imp AB åtar sig inget ansvar för transportskador vid returfrakt. Var därför noga med att emballera varan väl, eftersom de flesta transportbolag inte tar ansvar för transportskador i händelse av otillräcklig emballering.

Reklamation

Du reklamerar en produkt genom att skicka mail till info@fungarage.se. För snabbare hantering av reklamationsärendet ber vi dig ange ditt ordernummer samt bifoga relevanta bilder eller videos på det aktuella problemet.

Vid en reklamation kommer vi i första hand ta in produkten till vår verkstad för kontroll. Om konsumenten inte har möjlighet att transportera produkten till vår verkstad bistår vi med fraktsedlar för transport.

OBS! Varor som levererats på pall ska returneras till verkstaden på pall, se därför till att spara pallen som godset levereras på.

Om reklamationen vid kontroll konstateras giltig kommer produkten repareras och returneras på företagets bekostnad. Om produkten inte går att reparera kommer en ersättningsvara skickas ut på företagets bekostnad.

Om reklamationen inte är giltig enligt gällande lag står kunden för eventuella transportkostnader samt reparationskostnad. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att åtgärda det som behövs upp till en kostnad av 15% på inköpspriset utan att lämna kostnadsförslag.

Favoriter
Inga favoriter tillagda
Navigera
Konto