• Fri frakt över 4000 kr
  • Lager i Sverige
  • Snabb leverans
  • Hemleverans
  • Delbetalning - Räntefritt upp till 12 mån
Elsparkcykel - Köp elscooter online med snabb frakt

Elsparkcykel

Elsparkcykel - även kallat elscooter eller goped - gjorde sitt stora intåg i Sverige ungefär 2018. Då kunde man nästan över en natt se hyrbara elscootrar i storstäderna över hela landet. I början var det vanligare bland unga människor att omfamna detta nya färdmedel.

För det första är det sjukt kul att susa omkring på en elscooter. Men med tiden har fordonet mer och mer blivit ett alternativt transportmedel vid sidan av kollektivtrafik eller egen bil. Att pendla till skola och jobb inom stan är idag inte ovanligt. Fördelarna är många; du tar dig fram smidigt, du slipper bilköer, mindre miljöpåverkan jämfört med till exempel en bil. En del modeller är väldigt slimmade och även hopfällbara, vilket gör att du även kan ta med fordonet in i lägenheten, på buss eller tåg, eller in på kontoret.

 

Vi erbjuder ett brett utbud av elsparkcyklar, inklusive modeller med och utan sadel, som är perfekta för både pendling och fritid. Våra elscootrar är tillverkade av högsta kvalitet och är utformade för att ge en smidig och pålitlig körupplevelse.Vad är en elsparkcykel?

En elsparkcykel är ett eldrivet fordon med en ståplatta mellan två hjul i linje. Framtill sitter ett styre med gasgrepp, handbroms, färddator, ringklocka och ljuskontroll.  Vissa modeller har en sadel så man kan sitta bekvämt under sin färd. Oftast är batteriet placerat under ståplattan och elmotorn är integrerad i bakhjulet. Man laddar sin elscooter i vanligt vägguttag hemma.

 

Lagar och regler för elsparkcyklar

I Sverige klassas elscooter som en cykel och är fullt laglig förutsatt att topphastigheten är 20 km/h och effekten är högst 250W.

Fordonet får då framföras på samma sätt som cyklar, dvs på cykelbana och i vissa fall på bilvägar. Har elsparkcykeln högre prestanda än så får den endast framföras på inhägnat område.

Är man under 15 år krävs hjälm för att köra. Det ska finnas bromsar och ringklocka. Ska man framföra fordonet vid mörker ska fungerande fram- och baklysen finnas samt reflexer.

 

Vilken elsparkcykel bör jag välja?

Det finns olika faktorer att ta i beaktning när man ska hitta rätt elscooter för just sina behov.

Stötdämpare och sadel

Om elscootern är utrustad med stötdämpare och sadel får man en behagligare komfort.

Däck

Det finns däck med eller utan slang. Ett slanglöst däck är enklare att byta, men slangdäck ger ett litet extra skydd mot punktering då ett hål i däcket inte behöver betyda en punkterad slang. Storleken på däcken - mindre hjul ger ett mer kompakt fordon men å andra sidan ger större hjul bättre komfort. Bredare däck kan även det öka komforten men kanske främst framkomlighet på lite mer utmanande väglag. Grovmönstrade däck ger bättre väggrepp medan slätare däck minskar friktion vilket kan leda till längre körsträcka.

Motortyp

Det finns två typer av elmotorer - traditionell elmotor och borstlös motor. Den vanliga elmotorn har en relativt enkel konstruktion och en enklare motorstyrning med endast två ledare. De saknar elektronisk styrning och är således något mer driftsäkra i svårare miljöer. I vissa fall kan man reparera en sådan motor för att öka livslängd. De borstlösa motorerna har och sin sida högre verkningsgrad och större varvtalsområde. En borstlös motor ger större effekt och längre drifttid. De kräver minimalt underhåll och de är oftast mindre rent fysiskt.

Exempel

Det finns en mängd olika modeller av elsparkcyklar med sina egna fördelar. En enkel och populär modell som EL GOPED RIDGE Z1 EVO 250W är en ståmodell utan fjädring och ihopfällbar, kan enkelt bäras med, så den lämpar sig väl när du bor lite mindre eller inte har tillgång till garage. Den är även tacksam när du behöver åka tex buss eller tåg, eller ta med till campingen. Eftersom den håller sig inom lagkraven för att klassas som cykel så är motorn en borstlös 36V/250W. Toppfarten är 20 km/h och du tar dig ca 35 km/laddning. Att ladda batteriet tar ca 4h.

 

På andra sidan spektrat har vi RIDGE ONE X-SCOOTER som är en mopedklassad modell. Den har både sadel, stötdämpare och bredare grovmöstrade däck. Motorn är en kraftig borstlös 60V/3000W och har en topphastighet på 45 km/h. Körsträckan är upp till 50 km/laddning och att ladda batteriet tar ca 6h.

 

När du väljer modell av elscooter kan du utgå ifrån dina förväntade behov. Ska du pendla dagligen till skola eller jobb? Hur långt har du till din destination, kan du ladda batteriet där? Hur ser dina parkerings- /förvaringsmöjligheter ut hemma? Tar du med fordonet på semestern för att kunna utforska en större camping? Vad kommer du främst att åka på för underlag, stadsgator eller landsväg? Oavsett vilket, så har vi modeller för varje behov.

 

Tillbehör och reservdelar till elscooter

Det finns en rad olika tillbehör till elsparkcyklar. När du kör elscooter är det viktigt att du är skyddad och kör säkert, både för dig själv och medtrafikanter. Med hjälp av hjälm och extraljus kan du köra säkert i trafiken. Köp till ett lås och larm för att säkra ditt fordon vid parkering.

 

Vi har reservdelar för uppgraderingar eller reparation till alla våra modeller av elscootrar. Du kanske vill ha en extra laddare på jobbet, eller om olyckan är framme så finns både hjul, motorer, batterier, styrboxar, stötdämpare, bromsskivor osv.

 

Vanliga frågor och svar

 

Hur långt kommer man på en laddning?

En elsparkcykel har en körsträcka på 30-60 km per laddning. Beroende på modell kan körsträckan variera. Körsträckan påverkas av flera faktorer. Hur kraftig motor har fordonet, vilken typ av batteri som sitter i, utetemperatur, motvind och uppförsbackar. Men de siffror som står specificerade är rimliga under normala förhållanden.

Kan jag köra min elsparkcykel på vintern?

Ja, du kan köra din elsparkcykel på vintern. Se dock till att kontrollera att din elscooter har rätt förutsättningar vid is, snö och slaskigt väder. Naturligtvis får man ta vinterunderlaget i beaktning då det kan vara isigt, snöigt och moddigt. Så en förutsättning är förmodligen att modellen du väljer har lite större hjul med grovmönstrade däck. Sen måste du naturligtvis anpassa hastighet och körstil efter väglag. Vi skulle även rekommendera hjälm vid vinterkörning.

 

Vilken elsparkcykel är bäst för mig?

Den elsparkcykel som passar dig bäst är beroende på vad du ska använda elsparkcykeln för. Kommer du köra i stan och använda fordonet för pendling. Då kan en mindre och smidigare modell passa bra. Men har du lite längre sträckor att köra och dessutom på lite oländiga underlag, då kan du titta på en modell med sadel och lite större hjul.

 

Filtrera på
  • Rea!
  • -1 000 kr
El Goped Ridge Q1 Pro 2000W

El Goped Ridge Q1 Pro 2000W

Art. 20827 I lager
Pris 12 990 kr -1 000 kr Baspris 13 990 kr
Favoriter
Inga favoriter tillagda
Navigera
Konto