• Fri frakt över 4000 kr
 • Lager i Sverige
 • Snabb leverans
 • Hemleverans
 • Delbetalning - Räntefritt upp till 12 mån
Snöslunga - Köp billiga snöslungor online på FunGarage.se

Snöslungor

Letar du efter en snöslunga - vi har den på FunGarage.se

Nu har du hittat rätt. Om du är ute efter en lite mindre eller en större och kraftigare snöslunga hittar du det hos oss på FunGarage.se, och dessutom till riktigt bra priser! Vi har modeller och storlekar som passar för den lilla tomten såväl som till den stora tomten.

Köpguide snöslunga – När du vill slippa skotta snö

Våra snöslungor hjälper dig snöröja större ytor på ett enklare och snabbare sätt än med en traditionell snöskyffel.

Även om det ibland kan vara skönt och komma ut och röra på sig, så är lyft/vridrörelsen när man skottar snö inte helt optimal för ryggen. Även hjärtat är i riskzonen.

Skaffa en bra snöslunga från FunGarage.se - Spara tid och kropp.

Behöver jag verkligen en snöslunga?

Fördelarna med en snöslunga jämfört med att skotta för hand är många. Snöskottning är ett tungt arbete och man kan lätt överskatta sin kapacitet. Faktum är att en studie har visat samband mellan antal hjärtinfarkter och mängd snöfall. 

Undvik isig uppfart

Eftersom snöslungan gör det mycket lättare att få undan snön från en större yta så kan du stoltsera med den snyggaste tomten/uppfarten i kvarteret. Dessutom minskar risken för isbildning när man får bort snön ordentligt. Att sanda efter snöröjningen gör det hela ännu säkrare. En snöslunga är inte bara för dem som bor i norr, även om det är en no-brainer för fjällstugor eller för boende inåt landet. I nästan hela Sverige kan det vara värt att investera i en maskin som håller länge och ger glädje i många år framöver!

Vi har bara den kraftiga typen

Vårat utbud av snöslungor utgörs endast av den så kallade tvåstegsslugnan. Skillnaden jämfört med en så kallad enstegslunga, är att tvåstegsslungan har drivning på hjulen samt att snön först mals ner av snöskruven, sedan slungas den ut av en kraftig fläkt. Enstegslungan måste du själv putta och den maler och slungar snön endast med hjälp av snöskruven. Så köper du en snöslunga hos oss så vet du att du får en starkare motor, kan röja större volymer snö och slipper putta maskinen.

Underhåll, reservdelar och tillbehör

Precis som med alla maskiner är det viktigt att du sköter om din snöslunga, då håller den längre. Till exempel är ett enkelt tips att byta olja innan vintersäsongen börjar. Du bör även täcka över din snöslunga när du inte använder den.

Du kan även lämna in din snöslunga på våran verkstad för service, rengöring och funktionskontroll.

Vanliga reservdelar vi säljer på FunGarage.se är:

 • Tändstift
 • Brytpinnar
 • Snöskruv
 • Drivhjul
 • Växel
 • Fläkt
 • Vajer

Vanliga frågor gällande snöslungor:

Hur fungerar en snöslunga?

En snöslunga maler ned snön med en snöskruv sedan blåser/slungar den iväg snön genom utmatningsröret upptill. Röret går att ställa åt vilket håll man vill så snön hamnar rätt.

Är snöslunga lämpligt endast för norra Sverige?

Naturligtvis är det smidigt med en snöslunga i regioner där det ofta snöar mycket på vintern. Men det är även värt att ha på andra ställen i landet så man sparar både hjärta och rygg vid snöröjning.

Vilken snöslunga ska jag välja?

Om din tomt är lite större, kanske är lite ojämn och med lite olika lutning, då kan snöslunga med larvband vara bäst. Har du en lite mindre tomt eller uppfart så fungerar troligen en snöslunga med hjul bra.

Vad kostar en snöslunga?

Vi på FunGarage.se har snöslungor från ungefär 4-5000kr upp till ca 20000kr.

Pågående Kampanjer hos oss
Filtrera på
Favoriter
Inga favoriter tillagda
Navigera
Konto