• Fri frakt över 4000 kr
  • Lager i Sverige
  • Snabb leverans
  • Hemleverans
  • Delbetalning - Räntefritt upp till 12 mån

Elmoped

Är du i färd med att välja en ny moped, och funderar på att köpa en batteridriven modell?

Här listar vi klara fördelar med en elektrisk, batteridriven elmoped så du får lättare att välja!

Miljövänlig

I och med att en elmoped inte släpper ut någon koldioxid eller farliga partiklar så är den långt mycket mer miljövänlig än en traditionell bensindriven moped.

Bränslekostnad

Det går knappt att jämföra bränslekostnad mellan en bensindriven moped och en elmoped. Kostnaden per mil är flerdubbelt för en bensinare, elmopeden kostar inte många kronor att ladda fullt - även om du har det största batteriet.

Hastighet

Hastigheten, eller prestationen beror helt på vilken motor mopeden är utrustad med. Men man kan säga att en bensinare och en elmoppe som väger lika mycket, oftast presterar ungefär likvärdigt. Däremot är elmopeder snabbare i accelerationen.

Drift

En batteridriven moped är helt klart mer driftsäker och kräver bra mycket mindre underhåll än en bensindriven moped. Det finns färre delar så som förgasare och bränsleslangar. Resultatet är att det krävs både mindre jobb och mindre pengar att underhålla ett elfordon.

Ljudnivå

En elmoped är väldigt tyst om man jämför med en bensindriven. Väldigt behagligt både för förare och andra människor runt om i tillvaron. För att de inte ska vara helt knäpptysta, vilket skulle kunna vara en fara i trafiken, så ger de ifrån sig ett artificiellt ljud så det ska gå att höra dem. Dock är det ljudet mycket mer diskret och behagligt än en bensinmotor. 

Filtrera på

Urval

Motor

Maxhastighet

Växellåda

Drivning

Favoriter
Inga favoriter tillagda
Navigera
Konto